Kronfågel
Kategori
Allmän information
Lokalitet: Stockholm, Sweden
Hemsida: www.kronfagel.se/
Anhängare: 16241
Recensioner
Facebook -blogg
Idag bjuder vi på ett recept på en citron- och dragonkryddad kycklingfilé med fräsch pastasallad. Köp färdigkryddad kyckling eller marinera själv i citron, färsk hackad dragon, olja, salt o peppar. Någon som kommer laga? Recept: https://www.kronfagel.se//kycklingfile-dragon-och-citron-/
Att göra sin egen kycklingbuljong är varken svårt eller dyrt och blir betydligt godare. Och så slipper man onödiga tillsatser! Kolla här 1 skrov från hel kyckling... lite neutral olja 3.5 liter vatten 2 gula lökar 2 morötter 2 palsternackor 2 stjälkar selleri 4 vitlöksklyftor 4 timjankvistar 4 persiljekvistar 1 tsk hela svarta pepparkorn Skär alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kyckling i en stor kastrull med lite olja, örter och kryddor på hög värme i cirka 5 minuter, rör om då och då. Slå ner vatten och koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen till låg temperatur och låt buljongen koka under tiden som du skummar av den allt eftersom. Sjud utan lock tills hälften av vätskan kokat bort. Låt allt svalna lite och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil så du har en klar vätska kvar. Ställ in i kylskåp i 2 timmar och skeda sedan av det fett som eventuellt lägger sig på ytan. Förvara kycklingbuljongen i en lufttät burk i kylskåp i max 4 dagar eller frys in den i t ex ett istråg för längre hållbarhet.
Idag bjuder vi på ett recept på en citron- och dragonkryddad kycklingfilé med fräsch pastasallad. Köp färdigkryddad kyckling eller marinera själv i citron, färsk hackad dragon, olja, salt o peppar. Någon som kommer laga? Recept: https://www.kronfagel.se//kycklingfile-dragon-och-citron-/
Hur firar du Trettondagsafton? Många kanske har lite mer tid att ägna åt middagen än vanligt. Den här måltiden är perfekt om du är sugen på helstekt kyckling och har lust att stå och pyssla i köket en liten stund Recept: https://www.kronfagel.se//stekt-varkyckling-med-saffranma/
Att göra sin egen kycklingbuljong är varken svårt eller dyrt och blir betydligt godare. Och så slipper man onödiga tillsatser! Kolla här 1 skrov från hel kyckling... lite neutral olja 3.5 liter vatten 2 gula lökar 2 morötter 2 palsternackor 2 stjälkar selleri 4 vitlöksklyftor 4 timjankvistar 4 persiljekvistar 1 tsk hela svarta pepparkorn Skär alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kyckling i en stor kastrull med lite olja, örter och kryddor på hög värme i cirka 5 minuter, rör om då och då. Slå ner vatten och koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen till låg temperatur och låt buljongen koka under tiden som du skummar av den allt eftersom. Sjud utan lock tills hälften av vätskan kokat bort. Låt allt svalna lite och sila sedan buljongen genom en finmaskig sil så du har en klar vätska kvar. Ställ in i kylskåp i 2 timmar och skeda sedan av det fett som eventuellt lägger sig på ytan. Förvara kycklingbuljongen i en lufttät burk i kylskåp i max 4 dagar eller frys in den i t ex ett istråg för längre hållbarhet.
Hur firar du Trettondagsafton? Många kanske har lite mer tid att ägna åt middagen än vanligt. Den här måltiden är perfekt om du är sugen på helstekt kyckling och har lust att stå och pyssla i köket en liten stund Recept: https://www.kronfagel.se//stekt-varkyckling-med-saffranma/
Örtsmör förgyller! Gör ett helt istråg och ta fram när du behöver. Här testar vi ihop med en smashed burger. Mm så gott! FRYSTA ÖRTKUBER Ca 125g smör, smält 1-2 dl valfria örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, persilja) ... Isform GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka örter. 2. Smält smör. 3. Lägg örter i isformen, häll över smöret och låt svalna. 4. Frys in. SMASHED BURGER, 4 pers 750 kycklingfärs Salt o peppar 4 skivor hamburgerost (gärna Cheddar) 4 salladsblad Valfri hamburgerdressing GÖR SÅ HÄR: 1. Dela upp färsen i 8 delar och rulla till bollar. Ställ i kylen 1 tim. 2. Värm två stora stekpannor på hög värme. Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med en tyngd eller botten på en liten kastrull. 3. Krydda med salt och peppar. Vänd efter 1 min och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 3-4 min (viktigt att burgaren blir genomstekt). 4. Lyft över burgarna i en ugnsform eller på en skärbräda. 5. Bred dressing på bröden. Lägg salladsblad på botten och toppa med dubbla burgare och fryst örtsmör.
Starta veckan med härligt curryrostad kycklinglårfilé med kokosmjölk och gröna sojabönor. Plättlätt - allt i en och samma panna! Recept för 4 pers https://www.kronfagel.se//curryrostad-kycklinglarfile-med/
Starta veckan med härligt curryrostad kycklinglårfilé med kokosmjölk och gröna sojabönor. Plättlätt - allt i en och samma panna! Recept för 4 pers https://www.kronfagel.se//curryrostad-kycklinglarfile-med/
Storsäljaren på nyårsdagen är helt klart kebabpizzan. Vill man göra sin egna kan man hämta inspiration här : TOPPING 350 g Kycklingkebab 200 g Philadelphiaost... 1 gul lök, skivad 2 msk olivolja 70 g soltorkade tomater, hackade 100 g riven ost 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin PIZZADEG 2 dl vatten 25 g jäst 1 msk olivolja 1 tsk salt 125 g durumvetemjöl 150 g vetemjöl GÖR SÅ HÄR Pizzadeg: Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Topping: Skiva löken och hacka de soltorkade tomaterna. Stryk ett lager med Philadelphiaost på brödet. Fördela ut den skivade löken, salta, peppra och ringla på olivolja. Strö över de soltorkade tomaterna. Lägg på kycklingkebaben. Till sist toppar du med osten. Baka i mitten av ugnen under cirka 15 till 20 minuter. Hacka färsk timjan och rosmarin fint. Strö över pizzan när den kommer ut ur ugnen. Ät!
Storsäljaren på nyårsdagen är helt klart kebabpizzan. Vill man göra sin egna kan man hämta inspiration här : TOPPING 350 g Kycklingkebab 200 g Philadelphiaost... 1 gul lök, skivad 2 msk olivolja 70 g soltorkade tomater, hackade 100 g riven ost 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin PIZZADEG 2 dl vatten 25 g jäst 1 msk olivolja 1 tsk salt 125 g durumvetemjöl 150 g vetemjöl GÖR SÅ HÄR Pizzadeg: Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Topping: Skiva löken och hacka de soltorkade tomaterna. Stryk ett lager med Philadelphiaost på brödet. Fördela ut den skivade löken, salta, peppra och ringla på olivolja. Strö över de soltorkade tomaterna. Lägg på kycklingkebaben. Till sist toppar du med osten. Baka i mitten av ugnen under cirka 15 till 20 minuter. Hacka färsk timjan och rosmarin fint. Strö över pizzan när den kommer ut ur ugnen. Ät!
Gott nytt år önskar vi på Kronfågel till alla våra följare!
Har du tillagat kycklinglever någon gång? De här små kycklinglevermousse-munsbitarna är supergoda och går att förbereda dagen innan så du bara behöver montera ihop allt precis innan servering. För recept https://www.kronfagel.se//kycklinglevermousse-med-picklad/
Gott nytt år önskar vi på Kronfågel till alla våra följare!
Vår Head Chef på Kronfågel, Stefan Superti, gjorde ett otroligt bord med lyxiga tilltugg som är både vackra och passar utmärkt till nyårsdrinken. Här delar vi med oss Först ut är kycklingkroketter med tryffelmajjo och en crostinin med riven tomat, rostat kycklingskinn och manchego. Till recepten https://www.kronfagel.se//kycklingkroketter-och-crostini-/
Har du tillagat kycklinglever någon gång? De här små kycklinglevermousse-munsbitarna är supergoda och går att förbereda dagen innan så du bara behöver montera ihop allt precis innan servering. För recept https://www.kronfagel.se//kycklinglevermousse-med-picklad/
Lazy days! Ta lite vad som finns från gårdagen och gör en riktigt god macka. Här kommer en variant med grönkål och kyckling på ett juligt bröd. För recept https://www.kronfagel.se/re/kycklingmacka-med-gronkalskram/
Vår Head Chef på Kronfågel, Stefan Superti, gjorde ett otroligt bord med lyxiga tilltugg som är både vackra och passar utmärkt till nyårsdrinken. Här delar vi med oss Först ut är kycklingkroketter med tryffelmajjo och en crostinin med riven tomat, rostat kycklingskinn och manchego. Till recepten https://www.kronfagel.se//kycklingkroketter-och-crostini-/
Vi på Kronfågel tillsammans med Markiz Tainton önskar alla en riktigt God Jul!
Lazy days! Ta lite vad som finns från gårdagen och gör en riktigt god macka. Här kommer en variant med grönkål och kyckling på ett juligt bröd. För recept https://www.kronfagel.se/re/kycklingmacka-med-gronkalskram/
Vad dukar du fram på din uppesittarkväll? Vi tycker man ska unna sig något gott och flott (-igt) . Testa de här vörtlangos'arna av @markiztainton med olika jultoppings. Vi lovar, de är riktigt fina! Till receptet https://www.kronfagel.se//vortlangos-med-kycklingkottbull/
Vi på Kronfågel tillsammans med Markiz Tainton önskar alla en riktigt God Jul!
Vad dukar du fram på din uppesittarkväll? Vi tycker man ska unna sig något gott och flott (-igt) . Testa de här vörtlangos'arna av @markiztainton med olika jultoppings. Vi lovar, de är riktigt fina! Till receptet https://www.kronfagel.se//vortlangos-med-kycklingkottbull/
Tänk nytt! Helstekt gårdskyckling med smak av senap och apelsin är inte bara gott utan också ett klimatsmart val på julbordet. Till receptet https://www.kronfagel.se//helstekt-kyckling-med-smak-av-s/
Tänk nytt! Helstekt gårdskyckling med smak av senap och apelsin är inte bara gott utan också ett klimatsmart val på julbordet. Till receptet https://www.kronfagel.se//helstekt-kyckling-med-smak-av-s/
Populära företag
McDonald's Prades
Centre commercial Super U, N116 66500
+46 8 96 27 09
Restaurant, Businesses, Fast food restaurant, Food and drink, American restaurant, Drive-in restaurant
Miabakar
+46 76 898 37 23
Businesses, Food and drink
Mjälloms Tunnbröd AB
Industrivägen 10 873 72 Ullånger
+46 613 71 13 50
Businesses, Bakery, Food and drink